KRŠĆANSKA SADAŠNJOST NA PREDSTAVLJANJU DJELA PAPE FRANJE O EKUMENIZMU

Tekst: D. S.

Foto: Vatican News

Kršćanska sadašnjost dio je novoga velikog projekta Vatikanske nakladničke knjižare – Libreria Editrice Vaticana (LEV), koja priprema novi niz djela pape Franje ekumenskoga obilježja. Zbirka je to koja obuhvaća izdanja s dosad neobjavljenim Papinim tekstovima i govorima, u koja predgovorom uvode predstavnici drugih kršćanskih Crkvi i crkvenih zajednica.

Taj je međunarodni projekt predstavljen tijekom mjeseca prosinca 2019. u Rimu, u sjedištu Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskog. S obzirom na to da Kršćanska sadašnjost sudjeluje u projektu kao hrvatski izdavač te trenutno priprema hrvatska izdanja prvih dvaju naslova ovoga niza, i to „Molitva” i „Naša majka Zemlja”, predstavljanju su prisustvovali direktor i glavni urednik Kršćanske sadašnjosti Stjepan Brebrić te pomoćnica glavnoga urednika Maja Petranović.

Na predstavljanju su govorili kardinal Edwin F. O’Brien, veliki meštar Viteškoga reda Svetoga groba jeruzalemskog, Andrea Tornielli, glavni urednik vatikanskoga Dikasterija za komunikacije, nadbiskup Ian Ernest, ravnatelj Anglikanskog centra u Rimu i predstavnik anglikanske zajednice pri Svetoj Stolici te švicarski kardinal Kurt Koch, predsjednik Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana. Među ostalim prijevodima, na predstavljanju su najavljena i hrvatska izdanja spomenutih knjiga u pripremi Kršćanske sadašnjosti te se uskoro očekuje njihovo objavljivanje budući je ekumenizam jedan od temeljnih karaktera izdavačkog profila izdavačke kuće sa zagrebačkog Kaptola.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon