KRITIKA LS VOJVODINE NA PREDSTAVNIŠTVO SRBIJE U BRUXELLESU

Tekst: B. D. / LSV

Foto: www.lsv.hr

Maja Sedlarević, zastupnica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) na zasjedanju pokrajinskog parlamenta 29. svibnja 2019. godine u Novom Sadu, osvrnula se na nefukcionalnost i neupotrebljivost predstavništva AP Vojvodine u Bruxellesu. Kraći dio njezinog osvrta i kritiku na nastalu situaciju izvorno prenosimo sa službenih internetskih stranica LSV, i to kako slijedi:

“… Kancelarija Vojvodine u Briselu, nije sastavni deo Misije Republike Srbije pri EU, već je smeštena u prostor Misije, koristi prostor u okviru Misije. Osnovana je od strane pokrajinske administracije odredbama Statuta APV, uz saglasnost Vlade Republike Srbije. Kancelarija u Briselu je tačka sporenja raznoraznih subjekata, od momenta kada je pokrenuta inicijativa za njeno formiranje, a to je bilo još početkom 2000-tih do momenta kada je ona konačno osnovana, a to je 2011. godina. Evo i danas svedočimo tome da je skrajnuta u zapećak, a upravo je to predstavništvo Vojvodine u Briselu ono što je naš adut u EU i mesto u kojem bi trebalo da imamo mnogo više aktivnosti nego što ih imamo danas. S obzirom na to da nije bio problem kada je Grad Niš otvorio svoje predstavništvo, pa ni kada je Vršac u saradnji sa Županijom Karaš – Severin otvorio svoje, ali bio je veliki problem i poziv da se preispita da li je to separatistički čin kada je predstavništvo Vojvodine otvoreno. Danas evo, pre nekoliko dana, zamenik gradonačelnika Beograda je najavio predstavništvo Grada Beograda i nadam se da će Vlada republike Srbije dati saglasnost i za otvaranje ovog predstavništva, i nadam se da će sva predstavništva raditi mnogo bolje, ažurnije i u korist ne samo građana Vojvodine, već i Republike Srbije.”

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon