KRIMINALISTIČKI ROMAN “HRVATICA” OBJAVLJEN U ŠPANJOLSKOJ

Tekst: Panopticum

Foto: www.noticiascyl.com

U Španjolskoj je objavljen kriminalistički roman Jorgea Garcíje “Croata” (Hrvatica), u kojemu glavni lik Sandra Vitezić sudjeluje u pokušaju razrješenja zločina u visokim diplomatskim krugovima. Radnja romana, napisanog na 374 stranice, odvija se u aktualnom trenutku u Portugalu i Španjolskoj, a bavi se problemom koji ima policija prilikom istraživanja i uhićenja osoba zaštićenih Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima iz 1961. godine.

Španjolski autor Jorge García – pisac i povjesničar, studirao je na Sveučilištu u Salamanci i pripadnik je španjolskih oružanih snaga. Ovo mu je prvi kriminalistički roman. Garcijin roman u izdanju kuće Amarante bio je finalist 2019. godine nagrade “Premio Azorín”, koja se od 1994. godine dodjeljuje za najznačajniji novi roman napisan na španjolskom jeziku. Nagrade se dodjeluju u gradu Alicanteu na jugu Španjolske, u znak sjećanja na tamošnjega pisca Joséa Martíneza Ruiza.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon