KREDITNE KARTICE ZA IZBJEGLICE

Međunarodne humanitarne agencije na čelu s UN-om sirijskim su izbjeglicama u Libanonu počele u petak, 25. studenog 2016. godine dijeliti bankovne debitne kartice. Ideja kojom su se rukovodili u humanitarnim agencijama je omogućiti da financijska pomoć do izbjeglica dođe u što kraćem roku. Dakle, umjesto pomoći u hrani, UN je sirijskim izbjeglicama u Libanonu podijelio oko milijun debitnih

kreditne_kartice

Tekst: M. Tomić

Foto: www.bbc.com

Međunarodne humanitarne agencije na čelu s UN-om sirijskim su izbjeglicama u Libanonu počele u petak, 25. studenog 2016. godine dijeliti bankovne debitne kartice. Ideja kojom su se rukovodili u humanitarnim agencijama je omogućiti da financijska pomoć do izbjeglica dođe u što kraćem roku.

Dakle, umjesto pomoći u hrani, UN je sirijskim izbjeglicama u Libanonu podijelio oko milijun debitnih kartica s raspoloživim iznosom od 175 US dolara na mjesečnoj bazi koji mogu podići putem bankomata u gotovini. Među prvim rekacijama s terena, izbjeglice navode da im je ovo vratilo osjećaj slobode i dostojanstva.

Osim UN-a i Europska unija osigurat će za izbjeglice u Turskoj debitne kartice kako bi pokrila troškove njihovih osnovnih životnih potreba.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon