KRALJICA FADA STIŽE U ZAGREB

Tekst: D. S.

Foto: TVI4

Nakon posljednjeg velikog gostovanja jedne od najvećih zvijezda portugalske fado glazbe, Misie, koja je održala koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu daleke 2007. godine, gdje je predstavila svoj glazbeni projekt “Lisboarium”,  ljubitelji fado glazbe imati će priliku u petak 22. veljače 2019. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostiti portugalsku fadisticu Katiu Guerreiro, smatranu jednom od najljepših i najboljih glasova suvremenog fada. Katia Guerreiro stiže u Zagreb u sklopu programa “Off ciklus” praćena svojim bandom, ali i velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije, kojim će ravnati anglo-talijanski maestro Dario Salvi.

Mediji o fadistici Guerreiro govore u superlativima – France 24 proglasio ju je “ambasadoricom fada”, časopis Vibrations “jednim od najljepših glasova svijeta”, a list Le Monde njezino pjevanje opisuje kao “fantastični fado”. Osvajala je vrhove top ljestvica u rodnom Portugalu, ali i u Francuskoj, Južnoj Koreji i Japanu, a za svoju umjetnost primila je i najviše nagrade i priznanja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon