KORUPCIJSKI SKANDAL U LGBT ZAJEDNICI KANCELARKE MERKEL

Tekst: Panopticum

Foto: www.berliner-kurier.de

Ministar zdravstva Angele Merkel, Jens Spahn, koji se pribraja konzervativnom krilu CDU-a i koji je sam homoseksualac, u proljeće 2020. je tijekom prvog vala pandemije korone naručio kupovinu stotina tisuća maski preko medijske skupine Burda. Prema dokumentima ministarstva zdravstva proslijeđenim Bundestagu tu ne bi bilo ništa sporno da u spomenutoj tvrtki ne radi Spahnov suprug Daniel Funke.

Da podsjetimo, demokršćanska stranka CDU ministra i kancelarke Angele Merkel, kao i cijeli njihov konzervativni tabor nekoliko posljednjih tjedana potresa skandal o provizijama koje su zastupnici Bundestaga dobili tijekom državne nabavke maski. Ta afera je izazvala dva velika izborna poraza CDU tijekom posljednjih lokalnih izbora.

Prema pisanju njemačkih medija politički bračni par kancelarke Merkel je pod sumnjama za korupciju zbog narudžbi 570 tisuća zaštitinih maski modela FFP2. Kako nadalje navode mediji u Njemačkoj, narudžba zaštitnih maski od azijskog dobavljača putem ministarstva na čijem je čelu Jens Spahn bi mogla predstavljati sukob interesa jer suprug ministra radi kao lobist i direktor Burdinog predstavništva u Berlinu.

Iako ministar ni njegov suprug zasad nisu optuženi da su se obogatili, afera se događa u osjetljivo vrijeme bujanja pandemije korone. Zaštitne maske su plaćene putem ministarstva zdravstva u iznosu od 909 tisuća eura na poslovni račun Burde. Iako ministarstvo zdravstva odbacuje sumnje u sukob interesa, pravdajući se kako je ugovor zaključen i obrađen nakon ponude prema standardiziranoj proceduri po tržišnim cijenama, ispada da je ministar Spahn tvrtki svog bračnog druga Funkea platio svaku zaštitnu masku 1,60 eura po maski.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon