KORUPCIJSKA AFERA “KRŠ-PAĐENE” TRESE HRVATSKU

Tekst: R. F.

Foto: Totalinfo.hr

U saborskoj raspravi je u utorak, 10. studenog 2020. u oporbenoj Interpelaciji o radu Vlade koja je vezana za projekt vjetroparka “Krš – Pađene” palo niz teških riječi i izjava o korupciji u Hrvatskoj, teškoj preko dvije milijarde kuna. Interpelaciju kojom od Vlade traže da Saboru dostavi sve ugovore vezane uz vjetropark “Krš-Pađene” predložio je Domovinski pokret, a poduprlo ih  je 20 oporbenih zastupnika.

U večernjoj saborskoj raspravi, najdalje s optužbama na rad vlade Andreja Plenkovića otišla je saborska zastupnica Karolina Vidović-Krišto koja je Vladu optužila za korupciju izjavivši: “Nedvojbeno se može zaključiti da su prvotni ugovor te sve ostale pravne radnje bili svjesno pogodovanje investitoru i nanošenje štete hrvatskoj državi. Ovaj ugovor, jer je nastao na kriminalan način, mora biti raskinut. Svi u ovom nizu od nadležnog ministra HNS-ovog Vrdoljaka, ministra HDZ-ovog Ćorića, ministra HDZ-ovog Marića te šefova HERA-e, HROTE-a, HBOR-a do predsjednika Vlade Plenkovića moraju pred zakonom odgovarati”.

Osim zastupnice Domovinskog pokreta, i saborski zastupnik Most-a, Miro Bulj je ministra Ćorića nazvao ‘ministrom ugroze okoliša’, ustvrdivši da je napravio ogromnu štetu Republici Hrvatskoj, tešku dvije milijarde kuna pogodovanjem investitorima u projektu vjetroparka “Krš-Pađene”. Zastupnik Bulj je pozvao ministra Ćorića da podnese ostavku.

Očekivano, Plenkovićev ministar Tomislav Ćorić odbacio je sve iznesene optužbe za pogodovanje investitorima i korupciju.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon