KORONA UVELA DEMOKRACIJU U SLOVENSKE ZATVORE

Tekst: Panopticum

Foto: STA

Stotinutrideset slovenskih zatvorenika koje je epidemija koronavirusa zatekla na odobrenom slobodnom izlasku, neće se do daljnjeg morati vratiti u zatvore u Sloveniji kako bi se spriječilo moguće unošenje virusa u te ustanove. Naime, kako navode pojedini slovenski izvori, ovoga se vikenda zbog toga sa slobodnih izlazaka nije vratilo 130 zatvorenika. Oni su od državne  uprave za izvršenje kazne zatvora službeno obaviješteni da se još ne moraju vratiti jer im je za razdoblje od mjesec dana prekinuto izdržavanje kazne.

Među onima koji tako u vrijeme epidemije koronavirusa ostaju na produženom boravku kod kuće su Igor Bavčar, nekadašnji političar i ministar u više vlada Republike Slovenije, te nekadašnji  predsjednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot. Da podsjetimo, obojica su osuđena na dugogodišnje zatvorske kazne zbog gospodarskog kriminala i pranja novca. Zasad nije poznato da li na produženom boravku kod kuće ostaje i najpoznatija ženska zatvorenica u Sloveniji, Hilda Tovšak, poznatija u javnosti kao građevinska barunica bankrotiranog Vegrada iz Velenja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon