KORONA PRESLOŽILA POLITIČKU KARTU REPUBLIKE HRVATSKE

Tekst: Panopticum

Foto:  Nova TV

Prema rezultatima ankete Crobarometar, koje je objavio Dnevnik Nove TV u srijedu, 25. ožujka 2020., Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) vratila se na prvo mjesto po popularnosti među političkim stranka u Hrvatskoj. Međutim, iako se većina ispitanih građana (51 posto) izjasnila da ne podupire rad Vlade, broj onih koji Vladine poteze podupiru raste.

Istraživanje je pokazalo da 59 posto ispitanih vjeruje da zemlja ne ide u dobrom smjeru, dok 27 posto ispitanih vjeruje da je Hrvatska na pravom putu. Iako se ova statistika čini relativno lošom za vladajuću stranku i premijera Plenkovića, HDZ sad ima potporu od 25,2 posto ispitanih građana. Druga stranka po popularnosti kod birača oporbeni je SDP sa 23,7 posto simpatija ispitanih birača. Treća stranka u Hrvatskoj, prema ovom istraživanju, u ovom je trenutku Domovinski pokret Miroslava Škore s12,5 posto ispitanih birača. Ostale političke stranke, prema rezultatima ovog istraživanja, kreću se ispod izbornog praga: Most ima potporu 4,4 posto ispitanih birača, slijedi Živi zid s 3 posto potpore, te HSU s 2,9 posto biračke potpore. Neodlučno je u ovom trenutku 6,8 posto ispitanih birača.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon