KORONA GLAVU ČUVA: OBJAVOM POSLOVNOG GUBITKA NAJAVILI PONOVNU DRŽAVNU POMOĆ

Tekst: B. D.

Foto: Panopticum

Prema službenom priopćenju, Croatia Airlines (CA), u prvom polugodištu ove godine zabilježila je neto gubitak u svom poslovanju od 173,2 milijuna kuna. U istom razdoblju prošle godine, iako nije bilo pandemije korone, gubitak CA je bio nešto manji te je iznosio 89,43 milijuna kuna. Stiče se dojam da je nacionalnom avio-prijevozniku u većinskom vlasništvu Republike Hrvatske pandemija Covid-19 dobro došla kao izlika u opravdanju dugogodišnjeg poslovanja s debelim minusom na način da će ove godine lakše doći do svježeg novca iz državne blagajne.

Nadalje, polugodišnji izvještaj CA za 2020. godinu navodi da su zrakoplovi Croatia Airlinesa ostvarili 59 posto manji nalet u odnosu na isto razdoblje lani. Broj putnika u domaćem redovitom prometu manji je za 63 posto, a u međunarodnom redovitom prometu taj pad iznosi 66 posto, dok je u izvanrednom prometu zabilježen pad od 84 posto. U prosjeku, ukupno je u prvom polugodištu prevezeno 330.935 putnika, odnosno 630.000 putnika manje nego u istom razdoblju lani, što predstavlja statistički pad od 66 posto.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon