KONTRASTI ŽIVLJENJA – IZLOŽBA ANDREE CIHLAR U KARLOVAČKOJ GALERIJI ZILIK

Tekst: Sonja Švec Španjol

Foto: Galerija Zilik

U četvrtak 13. listopada 2022. u Galeriji ZILIK u Karlovcu otvara se samostalna izložba pod nazivom „Kontrasti življenja – u duhu vremena i prostora“ akademske umjetnice Andree Cihlar. Izložbu će otvoriti ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici „Vladimir Nazor“ Nataša Horvat. Izložba ostaje otvorena do 27. listopada 2022. godine.

Likovna umjetnica će se predstaviti s posve novim ciklusom radova koji se sastoji od ukupno devet slika, a koji su nastali u posljednjih godinu dana. Kako sâma umjetnica kaže, ciklus je odraz osobnog istraživanja različitih životnih utjecaja s kojima se suočavamo svjesno ili nesvjesno, a koji određuju naše misli i djelovanje.

Andrea Cihlar rođena je 1990. godine u Zagrebu gdje i završava Školu primijenjene umjetnosti i dizajna – smjer za dizajn metala. Njezin nastavak obrazovanja odvijao se na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na slikarskom odsjeku pod mentorstvom prof. Ksenije Turčić.  Tijekom 2017. godine stječe titulu magistre slikarstva, a 2018. godine titulu magistre kiparstva pod mentorstvom prof. Dalibora Stošića. Do sada je sudjelovala na mnogim grupnim žiriranim izložbama i natječajima te domaćim i međunarodnim radionicama i likovnim projektima. Članica je HDLU-a Zagreb.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon