KONFERENCIJA O SIROMAŠTVU U URBANIM SREDINAMA

Tekst: Panopticum

Foto: DPA

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba organizira jednodnevnu Konferenciju na temu siromaštva u urbanim sredinama koja će se održati 25. veljače 2019. s početkom u 10 sati u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5.

Povod organizaciji Konferencije je obilježavanje 15 godina od osnivanja Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba, a cilj održavanja Konferencije je razmjena iskustava velikih gradova u provođenju mjera za suzbijanje siromaštva.

Konferencija je namijenjena nacionalnim i lokalnim donositeljima odluka s područja socijalne politike, ustanovama socijalne skrbi, organizacijama civilnog društva, stručnjacima sa šireg područja rada s osobama s iskustvom siromaštva i ostalim ranjivim skupinama društva te je prilika za razmjenu iskustava i primjera dobre prakse između dionika koji su usmjereni na rješavanje problema siromaštva.

U plenarnom dijelu izlaganja bit će predstavljeni inovativni modeli sprečavanja bacanja hrane zdravstveno ispravne za jelo, sustav preraspodjele viškova hrane (doniranje) u Republici Hrvatskoj, a sudionicima će biti predstavljena problematika siromaštva općenito s posebnim naglaskom na dječje siromaštvo. Drugi dio Konferencije odvijat će se kroz paralelni rad – predstavljanje socijalnih programa velikih gradova (Zagreb, Rijeka, Split i Osijek) te radionicu studenata.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon