KONFERENCIJA DRIDANUBE U BEČU

Tekst: Panopticum

Foto: UN

Međunarodni projekt DriDanube privodi se kraju a konačan rezultat bit će objedinjena strategija upravljanja sušom za zemlje Dunavske regije. Svi projektni rezultati bit će predstavljeni na konferenciji o suši koja će se održati 7. i 8. svibnja 2019. u Beču. U projekt je uključen i Državni hidrometeorološki zavod iz Zagreba. Naime, u ime Republike Hrvatske DHMZ obavlja međunarodne poslove iz područja hidrologije i meteorologije te je kao nacionalna meteorološka i hidrološka služba dio Svjetske meteorološke organizacije (WMO).

Jedan od najvažnijih alata u praćenju i odgovoru na sušu koji je razvijen tijekom projekta DriDanube (Rizici od suše u Dunavskoj regiji), a na kojem sudjeluje DHMZ je svakako platforma Drought Watch. Drought Watch je interaktivni geoportal, besplatan i dostupan svima na adresi www.droughtwatch.eu. Svrha alata pojašnjena je u sljedećem kraćem animiranom filmu:

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon