KONFERENCIJA ATAAC 2017

Tekst: B. D.

Foto: www.ataac.eu

ATAAC konferencija o asistivnoj tehnologiji i potpomognutoj komunikaciji se održava od 13. do 15. rujna 2017. u hotel Westin u Zagrebu. Na konferenciju dolazi 32 predavača iz 9 zemalja – stručnjaci i korisnici asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije. Svojom tematikom namjenjena je svima koji rade s djecom s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom: logopedima, edukacijskim rehabilitatorima, radnim terapeutima, nastavnicima i svima onima koji žele doznati više o asistivnoj tehnologiji.

Svaki od tri dana konferencije ima specifičan fokus i radionice:

  1. dan – Djeca s teškoćama u razvoju: obitelj, vrtić i škola
  2. dan – Rana intervencija, rehabilitacija, bolnice, centri za odgoj i obrazovanje
  3. dan – Asistivna tehnologija za samostalan život, rad i učenje

Neke od tema predavanja su:

  • – Procjena i priprema djeteta s višestrukim teškoćama za školu
  • – Asistivna tehnologija u školama
  • – Asistivna tehnologija za pristup računalu
  • – Komunikatori za osobe koje ne mogu govoriti

Navedena konferencija biti će jedana od najvećih u ovom dijelu EU. Na jednom mjestu moći će se čuti vrhunske stručnjake koji rade s djecom s teškoćama, a koji dolaze iz Amerike, Engleske, Njemačke, Švedske. Predavanja stranih predavača bit će simultano prevođena s engleskog na hrvatski jezik. Za vrijeme konferencije moći će se vidjeti i biti će demnstrirana različita pomagala za osobe s invaliditetom, od asistivne tehnologije za pristup računalu do različitih vrsta komunikatora.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon