KOMETI – ZAGONETNE SVEMIRSKE LEDENE GROMADE

Tekst: R. F.

Foto: Panopticum

Dr. sc. Tihomir Marjanac i dr. sc. Marina Čalogović održati će u utorak, 6. listopada 2020. predavanje pod nazivom „Kometi – zagonetne svemirske ledene gromade“ s početkom u 18 sati u Gradskoj knjiznici u Zadru u sklopu manifestacije Svemirske večeri, a u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza.

Kometi, periodični gosti unutrašnjeg Sunčevog sustava odavno plijene pažnju, ali unatoč bezbrojnim opažanjima i dalje kriju mnoge tajne o svom postanku i sastavu. Svake godine se pojavljuje po nekoliko novih, nepoznatih kometa koje nas podsjećaju da o našem planetarnom sustavu još uvijek neznamo sve.

U predavanju će se prikazati nova saznanja o kometima koji su istraženi posredstvom svemirskih sondi s naglaskom na njihov sastav i moguću vezu s nekim porodicama asteroida. Ulaz na predavanje je slobodan uz pridržavanje epidemioloških mjera Stožera CZ RH.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon