KOLAKUŠIĆ: BIH SE NE DOPUŠTA ONO ŠTO JE U BELGIJI NORMALNO

Tekst: Panopticum

Foto: EU

Povodom prijepora unutar zemalja EU u vezi pristupa BiH u status zemlje kandidatkinje za članicu Europske unije, europarlamentarac Mislav Kolakušić je dao zanimljivo političko zapažanje čije osnovne crte donosimo u par riječi i cijeli video u nastavku teksta. Kolakušić navodi kako je Bosna i Hercegovina izuzetno slična jednoj državi Europske unije, a to je Belgija. Belgija je također sastavljena od tri nacionalna entiteta – Francuza, Nizozemaca i Nijemaca. Svaki od njih ima jednaka prava, a to je upravo ono što narodi Bosne i Hercegovine nemaju.

Nadalje, Kolakušić tvrdi kako je u BiH najviše zakinut hrvatski narod. “Tko mu bira predstavnika? Bira mu drugi narod…”, navodi Kolakušić.

Naime, “pretvaranje Bosne i Hercegovine u takozvanu građansku državu bez priznavanja nacionalnih entiteta – može, ali onda neka na Belgiji pokažemo taj primjer, neka se Valonci, Flamanci i Nijemci odreknu svojih prava i ja vjerujem da će Bosna i Hercegovina slijediti njihov primjer”, zaključuje europarlamentarac Mislav Kolakušić.

Cijelo Kolakušićevo izlaganje u EU parlamentu može se pogledati u video prilogu na internetskoj poveznici.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon