KOCKASTA ČUDOVIŠTA

Tekst: Vedrana Rudan

Foto: Jolly

Gledam neke od naših suspektnih kriminalaca kojima se sudi godinama. Sanader, Bandić, Vidošević, Kalmeta…

Vile, jahte, slike, glave ubijenih zebri, lavova, tigrova, skupe torbice skupih supruga i kćeri, automobili, obnovljene špilje u kojima su rođeni. Nikad neće završiti u zatvoru, nikad nam neće vratiti otete pare.

GOLOGUZI BOGATAŠI

Svi su ti bogataši prije rata bili gologuzi dečki. I moj muž i naši prijatelji su prije rata bili gologuzi, kako to da danas jedva pokrivaju svoje guzice, a ona ekipa ne zna što će s lovom?

Odgovor je jednostavan i nije jednostavan. Najlakše je reći, dečki su se bavili visokom politikom, pa krenuli u kriminal. Što ako baš i nije tako? Možda su anonimni kriminalci odlučili gologuze dečke postaviti na funkcije pa preko njih mlatiti ogromnu lovu i nešto njima dati? U Hrvatskoj se i za vrijeme rata i poslije njega imalo što pokrasti. Ugledni zločinci to mogu i danas.

MINIJATURNI MINISTAR

Godinama me muči pitanje, što je u ovoj septičkoj jami bilo prije, kriminal ili politika? A onda sam jučer ugledala fotku. Nešto meni nepoznato, visoko, jako i tupogledajuće nosi oko vrata našeg minijaturnog ministra financija. Dečkić obučen u ministra jaše vrat onog nečeg, pa se skupa raduju. Ministar je politika, ono drugo je…

Ono drugo je hrvatski biznis. Koji par? Koji jebeni, zastrašujući par?! Koja jebena, užasna, odvratna slika Hrvatske. Sigurna sam, zahvaljujući ovoj fotografiji, svi smo progledali. Politika i ono nešto bezimeno čini jedno tijelo i dvije glave, čudovište odjeveno u “kockice”.

ZVIJER S DVIJE GLAVE

Neki od nas su se, kad su vidjeli fotografiju, izrigali, drugi užasnuti, pokušavaju doći do daha, treći ne vjeruju svojim očima, četvrti traže pištolj da bi si pucali u glavu. Zvijeri koja ima četiri noge i dvije glave jebe se živo. Više se ne skriva. Nitko joj ništa ne može. Lovostaj na nju trajat će vječno.

Kako ne umrijeti od gađenja u zemlji Hrvatskoj?

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon