KNJIŽEVNO – EDUKATIVNE RADIONICE SVJETSKOG SAVEZA MLADIH

Tekst: L. Poslon

Foto: SSMH

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) otvorio je prijave za književno-edukativne radionice pod nazivom “Lanterna: knjiga mrak rastjeruje”. Radionice se održavaju tijekom 6 tjedana u 2 termina a edukacijske radionice započinju 26. travnja 2021. (za grupu ponedjeljkom), odnosno 27. i 28. travnja 2021. (za grupe utorkom i srijedom). “Lanterna: knjiga mrak rastjeruje” je besplatna edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se održava drugi put u Zagrebu, a ove godine mladi imaju priliku sudjelovati u edukaciji i online putem.

Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem internetskog obrasca, a u prijavnom obrascu možete odabrati termin koji vam najviše odgovara. Prijave su otvorene do subote, 17. travnja 2021. godine.

Tijekom 6 književno-edukativnih radionica mladi će se susretati s hrvatskim književnicima, među kojima su i Siniša Glavašević, Ivan Golub, Ivo Andrić, Ivana Šojat, Silvije Strahimir Kranjčević i drugi, te njihovim literarnim postignućima. Mladi će tako imati prilike u grupama raspravljati o idejama kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, univerzalna ljepota i kultura.  Rasprave će moderirati educirani članovi Svjetskog saveza mladih, a ograničen broj sudionika omogućava rast u argumentiranoj raspravi, kritičkom promišljanju o svijetu i idejama te produbljivanju osobnog iskustva dostojanstva. Cilj je Lanterne osvijestiti mlade o važnosti kulture te ljepoti i važnosti hrvatskih književnih tekstova za osobni razvitak te educirati ih o temeljnim ljudskim vrijednostima.

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj trenutno ima više od 200 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon