KNJIŽEVNA DONACIJA GRADU BJELOVARU U AUSTRALSKOM TJEDNU HARMONIJE 

Tekst: B. D.

Foto: VA

U srijedu, 24. ožujka 2021. je veleposlanstvo Australije u Republici Hrvatskoj kroz svoj program javne diplomacije predstavilo australske resurse za književni kutak u mobilnoj biblioteci bjelovarskog bibliobusa. Australski resursi donacije uključuju:

  • 88 australskih knjiga, uključujući brojne australske naslove koji su prevedeni na hrvatski jezik i koji su dostupni u hrvatskim knjižarama. Knjige su iz velikog spektra žanrova i namjenjene su za razne dobne skupine,
  • 4 kompleta priručnika australskog obrazovanja s australskim knjigama i materijalom za podršku nastavnicima koje mobilna biblioteka može posuditi školama i vrtićima,
  • Australsku škrinju s blagom koja uključuje australske suvenire, igračke, razne igre i lutke koje knjižnica može koristiti za organizaciju svojih aktivnosti, natjecanja i igre za 3 tisuće djece.

Bibliobus, putujuće knjige na kotačima, zaustavlja se na 46 lokacija u bjelovarskoj županiji te nudi pristup knjigama i obrazovnom materijalu na multikulturalnom području Hrvatske. Veleposlanstvo je ujedno iskoristilo ovu priliku da promovira australski “Tjedan harmonije” (Harmony Week), kao primjer svog multikulturalnog društva. Tjedan harmonije slavi kulturnu raznolikost Australije, uključivost, poštovanje i osjećaj pripadnosti.

Voditeljica biblioteke, Vjeruška Stivić, te zamjenik gradonačelnika Grada Bjelovara, Valna Bastijančić Erjavec, zahvalili su Veleposlanstvu Australije u Hrvatskoj na posjeti Bjelovaru i vrijednoj donaciji uz vjerovanje da će didaktička donacija postati popularna kod građana. Podsjetimo, bibliobusna služba knjižnice Bjelovar započela je s radom još 1972. godine.

Daniel Joseph Emery, privremeni otpravnik poslova u Veleposlanstvu Australije u Hrvatskoj, zahvalio je knjižnici i Gradu Bjelovaru na suradnji i promociji australske književnosti i kulture te napomenuo kako je bilo lijepo čuti da je knjižnica i bibliobus nastavio pružati svoje usluge za vrijeme pandemije korone.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon