KNJIGA ZA ISPOD BORA – ALLEN CARR: LAKO JE PRESTATI PUŠITI

Tekst: Ines Hrain Ludošan

Foto: E. S.

Svi mi pušači nekoliko puta godišnje dajemo si obećanje o prestanku pušenja. Prvi od tih datuma je, naravno, Nova Godina. Kad se to izjalovi, preostaje nam popravni na Sveta tri kralja. Kad oko petnaestog prvog ponovno zapalimo cigaretu, odlučujemo da je ipak idealniji datum prvi dan Korizme. Sredinom ožujka već smo ponovno na kutiji dnevno. Kad propadne Uskrs, prvi dan ljeta i odmor na moru, zaključujemo da se više ne isplati ništa poduzimati prije Božića.

A sljedeći je Božić upravo pred vratima. Nova prilika i novi početak. Idealan poklon ispod bora za svakog pušača bit će knjiga „Lako je prestati pušiti“, Allena Carra. Nakon prvih pročitanih stranica poslužit ćemo se obrambenim mehanizmom i reći sebi „sve ja to dobro znam pa nikakve koristi“. No čitajući redom, nekako se postepeno vraćamo svojem čistom nevinom i nenapušenom biću i gusta nikotinska magla sve se više razgrće. U jednom trenutku zaista zaključujemo da pušiti zapravo i ne moramo, kako nam autor sugerira. Shvaćamo da jednostavno možemo iste sekunde odbaciti ovaj teret gnjilih zubiju, lošeg zadaha, potencijalnog raka ždrijela i praznog novčanika.

Allen Carr nije samo autor ove terapeutske uspješnice, on je i voditelj Easyway klinike i svojim metodama postiže sjajne rezultate. Njegovim tehnikama milijuni ljudi u svijetu rješavaju se raznoraznih ovisnosti.

Priključimo se pobjedničkom timu pa darujmo ovu jedinstvenu knjigu nekoj svojoj dragoj osobi koja se ne može riješiti cigareta, ili je pak poklonimo još dražoj nadimljenoj personi – samome sebi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon