KIPARSKI RELIKTI BOŽE TERZIĆA STIŽU U ZAGREB

Tekst: R. F.

Foto: LC & ZK

U Likovnom Centru i Zbirci Kljaković u Zagrebu, u petak 8. studenog 2019. otvara se izložba kipara Bože Terzića pod nazivom “Relikti”.

Božo Terzić rođen je 1977. godine u Beogradu. Diplomirao je na odsjeku kiparstva na Fakultetu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Beogradu. Izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama. Autor je više skulptura u javnom prostoru te projekata koji se tiču suvremene skulpture. Radovi Bože Terzića nalaze se u kolekcijama u Francuskoj, Luksemburgu, SAD, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji. Autor je i sudionik više kiparskih kolonija i simpozija.
Na zagrebačkoj izložbi Božo Terzić predstaviti će se skulpturama u drvu, materijalu u kojem se najbolje osjeća i s kojim se vrlo vješto koristi uz poveću dozu likovnog humora. Skulpture imaju određene likovne karakteristike kao što su monumentalnost i životni intenzitet.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon