KINEZI VOLE TITA I KUMROVEC

Tekst: B. D.

Foto: www.zagorje.hr

Nije trenutno samo kineski premijer Li Keqiang  sa svojom suprugom u službenom posjetu Hrvatskoj. Naime, i kineska poduzetnica i predsjednica pekinške kompanije Z-Run Well Ton Industry Jiang Yu stigla je u posjet Hrvatskoj u kojoj će ostati ukupno devet dana, a u planu su joj investicije u Istri. U programu poslovnog putovanja poduzetnice Jiang Yu po Hrvatskoj našao se i Kumrovec, odnosno Politička škola u Kumrovcu, kako bi donijela konačnu odluku o mogućem investiranju u nju.

Za uspomenu i uz velik se osmijeh fotografirala uz spomenik Josipa Broza Tita, koji je za života gajio prisne odnose s kineskim političkim vrhom, što je za njega bilo od iznimnog značaja u raznim aspektima političkog, gospodarskog i društvenog života.

Za razliku od KGK, kineska poduzetnica je izjavila da postoji mogucnost turisticke valorizacija Zagorja obzirom na povijest i prirodne ljepote te nadodala da “zbog Tita Kinezi vole Kumrovec”. U prilog tome govori i podatak kako je Turistička zajednica Kumrovca tiskala brošuru na kineskom jeziku.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon