PREDSJEDNICA REPUBLIKE URUČILA POVELJE MH

U povodu 175. obljetnice Matice hrvatske i 50. obljetnice objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uručila je povelju zahvalnosti Matici hrvatskoj za osobitu ulogu i zasluge u očuvanju, obrani i promicanju kulturnog identiteta, moralnih vrednota i političkih prava hrvatskoga naroda. Povelje zahvalnosti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je također i Matičinim zaslužnim članovima. Matica hrvatska utemeljena je 1842. godine sa svrhom promicanja nacionalnog i kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak. Jedan je od najvećih i najvažnijih nakladnika knjiga i časopisa u Hrvatskoj. Sva novija Matičina izdanja mogu se kupiti u Knjižari Matice hrvatske.

Image may contain: 2 people, people smiling

Tekst: D. S.

Foto: MH

U povodu 175. obljetnice Matice hrvatske i 50. obljetnice objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović uručila je povelju zahvalnosti Matici hrvatskoj za osobitu ulogu i zasluge u očuvanju, obrani i promicanju kulturnog identiteta, moralnih vrednota i političkih prava hrvatskoga naroda.

Povelje zahvalnosti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je također i Matičinim zaslužnim članovima.

Matica hrvatska utemeljena je 1842. godine sa svrhom promicanja nacionalnog i kulturnog identiteta u područjima umjetničkog, znanstvenog i duhovnog stvaralaštva, gospodarstva i javnoga života te skrbi za društveni razvitak. Jedan je od najvećih i najvažnijih nakladnika knjiga i časopisa u Hrvatskoj. Sva novija Matičina izdanja mogu se kupiti u Knjižari Matice hrvatske.

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon