KGK STIŽE NA PROCESIJU SVIH RAPSKIH ŽUPA

Tekst: M. Š.

Foto: www.otoci.eu

U nedjelju, 28. travnja 2019. godine na poziv gradonačelnika Grada Raba Nikole Grgurića, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, u sklopu posjete otočnom dijelu Primorsko-goranske županije, dolazi na stoljetni zavjetni blagdan otoka Raba i procesiju za “Križima“.

Tradicionalna procesiju vjernika otoka Raba koja se održava svake posljednje travanjske nedjelje, uobičajeno u jutarnjim satima isprati svečano crkveno zvono, a ustaljenim redoslijedom iz Supetarske Drage, Lopara, Kampora, Mundanija, Banjola i Barbata, pjevajući marijanske pjesme i predvođeni okićenim križevima i stjegovima župskih zaštitnika, formira se jedinstvena kolona vjernika kojoj se priključe ostali vjernici grada Raba. Naime, u procesiji za “Križima” u župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u gradu Rabu, iz benediktinskog samostana svečano se prenosi čudotvorni lik Majke Božje.

Nakon misnog slavlja predsjednica će u pratnji gradonačelnika Nikole Grgurića te župana Primorsko-goranske županije Zlatka Komadine i njihovih suradnika, posjetiti Dom za starije osobe, OŠ Ivana Rabljanina, te Psihijatrijsku bolnicu Rab.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon