KGK S ODBOROM ZA ŽENSKA PRAVA EU PARLAMENTA

Tekst: B. D.

Foto: Ured predsjednice

Kolinda Grabar Kitarovic se kao prva predsjednica RH obratila članovima Odbora za ženska prava i ravnopravnost spolova EU Parlamenta u četvrtak, 7. ožujka 2019. godine, uoči Međunarodnog dana žena. Tom prilikom je izjavila kako su žene – pilotkinje, inženjerke, nuklearne fizičarke, predsjednice i istovremeno majke, sestre i čuvarice svojih obitelji. Moramo poticati i ohrabriti žene da se još više angažiraju i postanu nositeljice promjene a početi treba od promjena mentalnog sklopa, nadodala je.

Nadalje, nadodaje da moramo kao društvo uspostaviti takvu političku kulturu koja će žene poticati na sudjelovanje u istoj mjeri kao i muškarce, a što će se postići dajući veći značaj obrazovanju. Zaključila je porukom svim ženama da vjeruju u sebe, u svoje vrijednosti, u svoju snagu, u svoje znanje i sposobnosti uspoređujući je sa svojim životnim putem budući se, kako kaže, morala sama izboriti i ustrajati za svoju poziciju u životu i u politici, kao i bezbroj drugih žena u Hrvatskoj i Europi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon