KGK O KORUPCIJI DOK OKRUGLI STOL U SOA MODERIRA DEKAN VELEUČILIŠTA VERN

Tekst: Panopticum

Foto: SOA

U jeku javno izgovorenih kritika I optužbi na račun SOA-a zbog korupcije od strane predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, dana 17. prosinca 2019. u sjedištu Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) održan je okrugli stol na temu uloge sigurnosno-obavještajnih sustava u suvremenom sigurnosnom okružju. SOA je okrugli stol organizirala u sklopu suradnje s Ministarstvom obrane Francuske Republike na projektu „La Fabrique Défense“ te u partnerstvu s inicijativom Obavještajni koledž u Europi (Intelligence College in Europe). Obavještajni koledž u Europi je inicijativa za jačanje zajedničke strateške i obavještajne kulture u Europi.

Izlaganja su, uz ravnatelja SOA-e Daniela Markića, održali veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Gaël Veyssiere, vojna izaslanica obrane Francuske Republike pukovnica Florence Skrlj, g. Yvan Lledo Ferrer iz Obavještajnog koledža u Europi te dekan Veleučilišta VERN prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila koji je i moderirao raspravu.

Na okruglom stolu sudjelovali su i studenti sa sveučilišnih programa iz Zagreba i Splita koji se bave sa sigurnosnim temama (Hrvatski studiji, Filozofski fakultet u Zagrebu, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti u Splitu te Studij vojnog vođenja i upravljanja). Kao gosti, okruglom stolu nazočili su i predstavnici Ureda Predsjednice RH, Ureda predsjednika Vlade RH, Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, Vojne sigurnosno-obavještajne agencije, Zavoda za sigurnost informacijskih sustava te Operativno-tehničkog centra za nadzor komunikacija.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon