KGK O HRVATSKOJ SUROVOJ DEMOGRAFSKOJ STVARNOSTI

Tkst: I. C.

Foto: Ured predsjednice

U prigodi svečane sjednice Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije, koja se održavala u utorak, 3. rujna 2019., a povodom Dana županije, Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u svom obraćanju podsjetila je na žurnost rješavanja demografskog problema u RH.

Kako je istaknula, demografski problem najizraženiji je u županijama koje su izravno bile pogođene velikosrpskom agresijom. „Paradoks je našeg dosadašnjeg poratnog razvoja da su ta područja najviše razvojno ugrožena. Zato je od najveće važnosti tim županijama omogućiti pojačanu državnu skrb“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović dodavši kako demografski oporavak ostaje hrvatskom najvećom zadaćom.

Naime, mladi ne odlaze samo zbog posla i većih plaća nego i zbog nezadovoljstva politikom na svim razinama upravljanja, kazala je Predsjednica istaknuvši kako su političari dužni učiniti sve kako bi svim hrvatskim krajevima omogućili razvoj koji će mlade vezati za njihov zavičaj i domovinu. „Na  tome ću čvrsto ustrajati, a to očekujem i od svih drugih nositelja vlasti“, kazala je.

„Iskoristit ću prigodu nazočnosti predsjednika Vlade i ministara da odgovorim svima onima koji misle kako premalo ili previše kritiziram Vladu. Prije svega želim reći da kritika nije hajka niti je Predsjednica oporba Vladi“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović. U tom smislu, smatra svojoj dužnošću upozoravati na probleme, tražiti rješenja, ali i surađivati, brinući se o stabilnosti državne vlasti. „Hrvatsko društvo i država trebaju jasne političke prioritete, zdravu kritiku te odgovornost i suradnju svih tijela i razina vlasti, neovisno o političkim predznacima“, navela je Predsjednica. Dodala je kako je uz kritiku, svim vladama u svom mandatu upućivala prijedloge za rješenja najvažnijih društvenih i državnih pitanja, od Prijedloga populacijske politike, preko razvoja otoka i brdsko-planinskih područja do prijedloga rješenja problema blokiranih građana ili brendiranja Hrvatske.

Svečanoj sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije prisutvovao je i premijer RH, Andrej Plenković.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon