KGK NAZOČILA PROSLAVI 125. GODINA HBZ

Tekst: I. C.

Foto: Ured predsjednice

Prigodom obilježavanja 125. obljetnice Hrvatske bratske zajednice predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je Svetoj misi u crkvi Sv. Nikole u Millvaleu te se susrela s hrvatskim iseljenicima kojima je poručila kako je Hrvatska bratska zajednica svojom organizacijom, trajanjem, zajedništvom i solidarnošću postala simbol hrvatskog iseljeništva na američkom kontinentu, ali i šire.

Priča o stvaranju ove zajednice priča je o hrvatskom iseljeništvu kroz povijest, kazala je Predsjednica istaknuvši kako je za generacije naših iseljenika Hrvatska bratska zajednica bila desetljetno središte susreta s materinskim jezikom, poviješću, kulturom i nacionalnim identitetom, mjesto u kojem su se razmjenjivala iskustva života na novom kontinentu, mjesto u kojem se pomoć i utjeha tražila i dobivala.

Zajedništvo iseljene i domovinske Hrvatske u samom je temelju politike predsjednika Tuđmana, odnosno projektu i procesu stvaranja moderne hrvatske države kojom se ponosimo, kazala je Predsjednica te istaknula kako tu više puta iskazanu odlučnost i spremnost naših iseljenika u pomoći i promociji svoje domovini ne smijemo nikada zaboraviti.

Zahvalivši generacijama Hrvata koji su svojim radom u Hrvatskoj bratskoj zajednici osnažili viziju njezinih osnivača o potrebi zajedništva i solidarnosti, predsjednica Grabar-Kitarović čestitala im je 125 godina rada uz čvrsto uvjerenje kako će u budućnosti i dalje biti čuvari hrvatskog identiteta i bratskog zajedništva.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon