KGK NA ZASJEDANJU OPĆE SKUPŠTINE UN U NEW YORKU

Tekst: B. D.

Foto: UN / MVEP

Predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović putuje u SAD u četvrtak, 19. rujna 2019. gdje će službeno boraviti do 26. rujna. U ponedjeljak, 23. rujna počinje u New Yorku UN-ov klimatski summit, a u utorak, 24. rujna 2019. godine  predsjednica RH će održati govor pred Općom skupštinom UN-a. U svom govoru naglasak će staviti na jačanje multilateralizma u kontekstu sve očitije tendencije da se pitanja od globalne važnosti donose u vrlo uskom krugu čelnika najmoćnijih zemalja. Posebno će naglasiti potrebu očuvanja okoliša, kako Jadranskog mora tako i svjetskih oceana, koji se pretvaraju u deponije plastičnog otpada.

Osim toga, jedno od glavnih događaja u UN-u bit će njeno predsjedanje “Vijećem žena – svjetskih vođa”, koje okuplja 75 bivših i sadašnjih predsjednica i premijerki.

Nadalje, za vrijeme Opće skupštine UN-a KGK će održati niz sastanaka – s turskim predsjednikom Erdoğanom, jordanskim kraljem Abdulahom II., predsjednicima Čilea, Argentine, Kolumbije, Kosova, Latvije, te Gruzije.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon