KGK NA NEFORMALNOM DRUŽENJU S PAHOROM U LJUBLJANI

Tekst: I. C./Panopticum

Foto: Ured predsjednice RH

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor susreli su se u srijedu, 12. veljače 2020. u Ljubljani na neformalnom sastanku i ručku u Uredu predsjednika Republike Slovenije.

Predsjednica RH je zahvalila Predsjedniku Republike Slovenije na gostoprimstvu prilikom njezinog posljednjeg inozemnog posjeta kao hrvatske predsjednice te istaknula kako je Slovenija logičan izbor. Za prijateljstvo i ono što povezuje Hrvatsku i Sloveniju kazala je kako daleko nadmašuje pitanja koja su ostala otvorena između dviju država i dodala kako će uvijek ulagati u to prijateljstvo.

Nadalje, predsjednica Grabar-Kitarović pozvala je slovensku vladu da nastavi razgovore s hrvatskim institucijama o postizanju bilateralnih rješenja za sva otvorena pitanja. Istaknula je kako unatoč različitim stavovima o otvorenim pitanjima to ne znači kako se trebamo postaviti na način da nećemo razgovarati, već upravo suprotno, kako se problemi moraju riješiti te zato o njima treba razgovarati.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon