KARLOVAČKI ŽUPAN GLAVNI GOVORNIK NA MOLITVENOM DORUČKU SISAČKE BISKUPIJE

Tekst: M. P.

Foto: IKA

Tradicionalni “Molitveni doručak” u organizaciji Ureda za promicanje socijalnog nauka Crkve, održan je u četvrtak, 6. veljače 2020. u Dvorani Benedikta XVI. sisačkog Velikog Kaptola povodom desete obljetnice proslave ponovne uspostave Sisačke biskupije. Na sedmom molitvenom doručku okupilo se je osamdesetak osoba iz vjerskog, kulturnog, gospodarskog i političkog života, predstavnika županija, gradova općina i župa s područja Sisačke biskupije a glavni govornik bio je karlovački župan Damir Jelić koji je okupljenima govorio o odnosu vjere i politike.

Obraćajući se okupljenima biskup Košić je rekao da je čudno kad se neki političar deklarira da je vjernik, a ponaša se potpuno drugačije, te da je dobro da se okupljamo i razmišljamo o tim temeljima vjere iz kojih bi svaki vjernik trebao djelovati bez obzira u kojoj je javnoj službi, a posebno oni koji su u politici. Nadalje, biskup Košić navodi kako misli da ovim okupljanjem javnih djelatnika doprinosimo jednom ozračju povjerenja i zajedništva, ali onda i poboljšanja ukupnog društvenog života.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon