KARLOVAČKI EKOLOŠKI FESTIVAL 2021.

Tekst: B. Dobrijević

Foto: PMF

U Karlovcu je u petak, 25. lipnja 2021. u organizaciji Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ po drugi puta održan ekološki „Zeleni festival – Karlovačka zelena priča“. Okosnica ovogodišnjeg Zelenog festivala bio je stručni skup na temu promjena u prirodi nastalih pod utjecajem prirodnih katastrofa i čovjeka.

Jedno od pozvanih predavanja na ekološkom skupu održao je dr. sc. Neven Bočić s Geografskog odsjeka zagrebačkog PMF-a na temu „Voda u krškom podzemlju“. U okviru predavanja prikazana su glavna obilježja vode u podzemlju krša s posebnim naglaskom na njenu ranjivosti i potrebu kvalitetne zaštite.

Zeleni festival – Karlovac održan je u okviru Godine čitanja 2021., uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ te u suorganizaciji s Turističkom zajednicom grada Karlovca, Javnom ustanovom Aquatika – Slatkovodnim akvarijem Karlovac i National Geographicom Hrvatska.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon