KARLOVAČKA ŽUPANICA POD OBRADOM POLICIJE I DORH-A ZBOG GOSPODARSKOG KRIMINALA

Tekst: Panopticum

Foto: Karlovačka županija/RTL

Prema dostupnim informacijama iz pravosudnih krugova protiv Martine Furdek-Hajdin, županice Karlovačke županije, već duže vrijeme policija provodi kriminalističku obradu zbog prijave za gospodarski kriminal. Policijski izvid s izvješćem trenutno je, navodno, na daljnjem postupanju pri nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Prema neslužbenim, i zasad nepotvrđenim informacijama, kaznena prijava kojom se karlovačka županica tereti za nepravilnosti u gospodarskom poslovanju prilikom vođenja županije, ima potpis političke konkurencije s očitom namjerom činjenja političke štete osobi za koju sredina u kojoj djeluje smatra vrlo uspješnom u svom radu. Od političke konkurencije u Karlovcu koja najvjerojatnije stoji iza pokušaja kaznenog torpediranja Martine Furdek-Hajdin, a prema tvrdnjama nekolicine poznavatelja političkih prilika u gradu na četri rijeke, stoje pojedine formacije bliske lokalnoj platformi “Možemo!”.

Podsjetimo, Martina Furdek-Hajdin od 2017. godine obnaša dužnost dožupanice a od 1. rujna 2020.  godine i dužnost županice. Karlovačku županiju preuzela  u vrijeme krize uzrokovane korona virusom, potresa i ostavke tadašnjeg župana Damira Jelića.  Gospođa Furdek-Hajdin je udovica i majka je dvoje djece koje je podizala sama nakon smrti supruga.

Osim toga, karlovačka županica Martina Furdek Hajdin kao članica HDZ-a se posljednjih dana spominje kao jedna od mogućih nasljednica ministra Paladine budući ima potrebne reference za tu dužnost. Članica je Hrvatske udruge inžinjera i arhitekata te Udruge „Nikola Tesla Network“ čija je potpredsjednica. Naime, Furdek-Hajdin je po struci diplomirana arhitektica, dio radnog vijeka provela je u struci, a godinu je dana radila u ministarstvu nadležnom za prostorno uređenje i graditeljstvo.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon