KARLOVAC ORGANIZIRAO ADVENTSKO DRUŽENJE I RUČAK ZA AZILANTE IZ SIRIJE

Tekst: Panopticum

Foto: HRT

U Karlovcu je u subotu, 14. prosinca 2019. za deset azilantskih obitelji iz Sirije organiziran ručak i druženje, na kojem su bili i predstavnici organizacija koji im pomažu u procesu integracije – Isusovačka služba za izbjeglice (JRS) , zatim UN-ova Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i karlovački Centar za socijalnu skrb (CSS).
Naime, njihov put integracije nije jednostavan budući azilanti moraju nastaviti intenzivno učiti hrvatski jezik, što su započeli u Kutini u Prihvatilištu za tražitelje azila, da bi se pripremili za zapošljavanje i što prije i uspješnije postali samostalni i ravnopravni građani jer ukoliko se u roku od dvije godine ne integriraju, ostat će bez pomoći. U Karlovcu je trenutno 20 azilanata prijavljeno na Zavod za zapošljavanje, za sada su dobro prihvaćeni u Karlovcu, a dobili su i prostor od Grada za dnevni boravak. Nitko se od prisutnih azilanata u Karlovcu nije požalio ni na najmanji znak ksenofobije.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon