KARLOVAC OBILJEŽIO 15 GODINA DJELOVANJA CENTRA ZA BESKUĆNIKE

Tekst: M. U.

Foto: D. B.

U srijedu, 13. travnja 2022. godine u prostorijama Udruge Milosrđe u karlovačkom naselju Gaza obilježena je 15-godišnjica rada i javnog djelovanja Centra za beskućnike. Prigodnoj svečanosti pridružio se i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić sa suradnicima kao i mnogi drugi pripadnici javnih službi i društveno-političkog života u gradu na četri rijeke.

Kako navode u Udruzi Milosrđe, Centar za beskućnike brine o najugroženijim stanovnicima grada Karlovca, a i šire. Zajedno sa službama grada Karlovca, mnogim institucijama i volonterima svim beskućnicima osiguravaju osnovne uvjete življenja ali i osposobljavaju korisnike za potrebna zanimanja na tržištu rada. Karlovačka Udruga Milosrđe u sustavu je Hrvatske mreže za beskućnike.

Podsjetimo, Hrvatska mreža za beskućnike nastala je iz potrebe povezivanja resursa organizacija različitih kapaciteta na nacionalnoj razini, ali s istim vrijednostima, načelima i poimanjima kako je u središtu svega čovjek u potrebi. Mreža je svoju viziju oblikovala sloganom: „Nitko gladan, nitko bez krova nad glavom i nitko bez podrške“. U svakom gradu u kojem Hrvatska mreža za beskućnike djeluje  nastoji se dokazati da postoji cijeli jedan paralelni svijet „nevidljivih“ građana kojima treba osigurati dostojanstven život otvaranjem prenoćišta, prihvatilišta, dnevnih boravaka, stambenih zajednica, pučkih kuhinja koje dijele obroke, odjeću, obuću, pružajući pritom sveobuhvatnu psihosocijalnu podršku i ljudsku utjehu.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon