KARDINAL BOZANIĆ ČESTITAO USKRS

Tekst: M. Š.

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Nadbiskup zagrebački, kardinal Josip Bozanić u uskrsnoj čestitki putem elektroničkih medija naglasio je da Isusovo uskrsnuće svjedoči snagu Božje ljubavi te preporučio razboritost i odgovornost u ponašanju s obzirom na posljedice potresa i pandemiju korinavirusa.

Naime, u poruci je zagrebački nadbiskup naglasio da je Uskrs središnji kršćanski blagdan te istaknuo kako, “da Krist nije uskrsnuo, ne bi bilo ni kršćana, ni Crkve, niti kršćanske vjere”, već bi sve završilo na Veliki petak sa zapečaćenim Isusovim grobom. Istaknuo je i da je Isusovo uskrsnuće za čovječanstvo svjedoči da je Božja ljubav jača od zla i same smrti. “Isusovo uskrsnuće može promijeniti naš život, može učiniti da procvjetaju pustinje našega srca.

Osim toga, zagrebački nadbiskup u poruci je naglasio i da “u ovim vremenima raznih odvojenosti i poljuljanih sigurnosti” posebno moli za obitelji “koje se potvrđuju kao istinska životna uporišta, kao potrebni prostori ljudskog zajedništva te Božje blizine i ljubavi”.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon