KARBONSKI MINIMALIZAM TEE BRČIĆ U GALERIJI “IDEALNI GRAD”

Tekst: Panopticum

Foto: Perceiveart

Samostalna izložba pod nazivom “Karbon” akademske umjetnice Tee Bičić otvara se u petak, 27. rujna 2019. u 19 sati u Galeriji “Idealni grad” u Zagrebu. Autorica će se predstaviti izborom radova iz recentnog ciklusa “Karbon”. Radi se o slikarskim radovima u kombiniranoj tehnici akrila i ugljena na platnu velikih i srednjih formata. Dio radova iz ciklusa “Karbon” bio je izložen ujesen 2017. godine kao popratni program Venecijanskog bijenala u prostoru Arsenale Docks. Kustosica izložbe je Sonja Švec Španjol. Izložba ostaje otvorena do 18. listopada 2019.

Tea Bičić za oblikovanje svojih pročišćenih likovnih kompozicija svjesno odabire jedan od najstarijih crtačkih materijala – karbon. Suvereno vladajući poljem apstraktnog umjetnica minimalizira sredstva vlastitog izričaja te oblikuje likovni tekst crtom, plohom i bojom na natur platnu a cijeli ciklus poprima formu glazbene partiture u kojoj se umjesto notnih zapisa izmjenjuju plohe bijele boje s gusto zasićenim crnim plohama dok linije u ugljenu igraju dvojaku ulogu.

Slikarica Tea Brčić je nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti u Puli, smjer grafički dizajn, diplomirala slikarstvo na  Accademia di Belle Arti di Venezia u klasi prof. Paola Tessaria.  Izlagala je na četrdeset samostalnih i na više od sto skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad dobila je mnogobrojne nagrade i priznanja. Sudjelovala je u nekoliko likovnih kolonija. Radovi joj se nalaze u fundusima muzeja i galerija te u mnogobrojnim gradskim i privatnim zbirkama. Od 2014. godine voditeljica je programa Gradske galerije Labin.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon