KANDIDATKINJA ZA GRADONAČELNICU ZADRA ZAGOVARA MATRIJARHAT

Tekst: Panopticum

Foto: V. M.

Uoči lokalnih izbora i dan prije isteka roka za predaju kandidatura za gradonačelnike i lista za gradske skupštine i vijeća u Hrvatskoj vlada velika medijska aktivnost kandidata. Širom Hrvatske liste s kandidatima su prepune poznatih i nepoznatih imena koji kreću u osvajanje vlasti na lokalnoj razini. Da podsjetimo, kandidati za gradonačelnika Zagreba moraju prikupiti najmanje 5.000 potpisa sugrađana dok u ostalim gradovima poput Pule, Zadra, Osijeka, Rijeke ili Splita kandidati moraju skupiti najmanje 1.500 valjanih potpisa.

Među šarolikim društvom kandidata koji se natječu za vodeća mjesta na lokalnoj razini izdvojili bismo zanimljivu kandidatkinju za mjesto gradonačelnice grada Zadra. Riječ je Mateji Vlatković, znanstvenici s neuobičajenim javnim istupima koja je pozornost građana Zadra, a i šire, na svoju kandidaturu skrenula svojim javnim istupima. Više o njenim nesvakidašnjim istupima s osebujnim vokabularom moguće je doznati uvidom u njen FB profil na društvenim mrežama. Dr. Vlatković koristi javne servise i društvene mreže kao i mnogi drugi kandidati koji se virtualno predstavljaju. Jedan od dostupnih video materijala objavljujemo u prilogu teksta.

Međutim, njena kandidatura ne bi ničim bila sporna da se iza dotične doktorice kemije ne valjaju skandali na međunarodnoj razini. Naime, prema neslužbenim informacijama Matea Vlatković kao doktorica kemije radila je u Groningenu, gdje je i doktorirala, te u Leobenu u Austriji gdje su joj zbog psihološkog stanja oduzeta djeca. Kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra se potom vratila u Hrvatsku bez djece koja su dodjeljena ocu. Iako priznaje da ima dijagnozu bipolarnog poremećaja prikazuje se kao žrtva muža psihopata. Nadalje, a kao što je vidljivo u video prilozima, dr. Vlatković se zalaže za matrijarhat u Zadru.

Osim toga, dr. Mateu Vlatković niti hrvatska akademska zajednica nije željela zaposliti na fakultetu kao ni na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu budući ju je, navodno, tužio njen bivši institut u Austriji za neovlašteno korištenje njihovog imena uz dozu blaćenja u javnosti. Bilo kako bilo, čini se da bi uz kandidaturu, svi kandidati za političke i javne funkcije u Hrvatskoj trebali ubuduće dostaviti državnim tijelima lječničko uvjerenje o svom zdravstvenom stanju na jednak način kako to čine i u trenucima izdavanja vozačke dozvole ili zapošljavanja.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon