KALINIĆ IZRAZIO ZABRINUTOST ZA SIGURNOST HRVATSKIH VOJNIKA U AFGANISTANU

Tekst: R. F.

Foto: N1

Pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Pavle Kalinić gostujući u ponedjeljak, 6. siječnja 2020. u emisiji Novi dan na N1 televiziji, između ostalog, prokomentirao je političko-sigurnosnu situaciju u RH, a i šire. Naime. Kalinić se osvrnuo na krizu na Bliskom istoku te dugogodišnji angažman Hrvatske vojske u Afganistanu, te izjavio: ”Mirovna misija u Afganistanu je izglasana za vrijeme SDP-ove parlamentarne većine, ali ja ne vidim zašto bi hrvatski vojnici bili glineni golubovi u toj priči. Već smo imali mrtvih i mislim da je vrijeme da se naši vojnici povuku iz toga – mi nemamo avione da ih odande izvučemo. Situacija u Kabulu je katastrofa, Amerikanci drže samo svoje baze sigurnima, no oni mogu ostati tamo još 15 ili 50 godina, ali ništa neće riješiti – svi zaboravljaju da je tamo pobijedio samo jedan, Džingis Kan, i nitko drugi.”

Osim toga, Kalinić je komentirao i temu koja se provlačila i u predsjedničkoj predizbornoj kampanji, a tiče se čelnika Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA), te napomenuo: “Iako je novoizabrani predsjednik Milanović pomirljiv, istovremeno se premijer Plenković zalaže za tvrdu kohabitaciju. Uvijek se može postići dogovor, ali puno je veći problem imamo li kvalitetne ljude koji mogu obnašati te funkcije. Naša obavještajna služba mora biti obrazovana, moramo znati jezike, arapski, mandarinski, farsi… Nama to nedostaje. Smatram da onaj tko bi preuzeo funkciju načelnika hrvatske vojske ili ravnatelja SOA-e mora imati samo jedno državljanstvo.”

Cijelu tv emisiju Novi dan možete pogledati na internetskoj poveznici: N1.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon