KALIBAR BESTIVAL 2023. – FESTIVAL KNJIŽEVNOSTI I KULTURE U PAZINU

Tekst: Panopticum

Foto: POU Pazin

Ovogodišnji Festival književnosti i kulture „KaLibar bestival“ održat će se u Pazinu od 19. do 22. travnja 2023. godine. Pazinski KaLibar je jubilarni, deseti po redu i ove će godine, osim poznatih pisaca, okupiti kvizaše, likovnjake, filmaše i glazbenike.

“KaLibar bestival” se dosad šest godina održavao u Zadru, kasnije tri u Varaždinu, a organizacija ovogodišnjeg je pripala Pučkom otvorenom učilištu Pazinu u suradnji s partnerima – Gradskom knjižnicom Pazin i Centrom za mlade Alarm. Zajednički su priredili zanimljiva predstavljanja knjiga i autora, pub kviz, literarne radionice, likovnu izložbu, te završni koncert.

Festival počinje u srijedu, 19. travnja 2023. pub kvizom u Gradskoj kavani u Pazinu, koji će moderirati poznati kvizaš i novinar Davor Šišović. Uskoro slijedi najava kviza i početak prijavljivanja.

Nastavlja se u četvrtak 20. travnja 2023. prvom od tri radionice u Centru za mlade Alarm od 16.30 do 18 sati koju će, na temu Gif animacija, voditi Tamara Bilankov, književnica i postdiplomantica nizozemskog fakulteta RITHA.

Program će se nastaviti u Spomen domu gdje će u 18 sati biti otvorena izložba Sare Gortan, vrsarske ilustratorice i slikarice nastanjenom u ćićarijskom selu Brgudac, gdje je aktivna članica udruge Babucera.

Večernji program krenut će u 19 sati, posvetom nedavno preminuloj Dubravki Ugrešić, o kojoj će govoriti Dubravkini dobri poznavatelji Đorđe Matić i Eva Simčić. U 20 sati na istoj pozornici predstavit će se jedina svjetska nagrada za književnost na društvenim mrežama – Post scriptum, knjigama dvije zadnje dobitnice: zbirkom priča Iz kuće po kojoj pada kiša Tamare Bilankov i zbirkom poezije Vande Petanjek U ime majke. Program će voditi utemeljitelj nagrade, Kruno Lokotar.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon