KAKO NOVCEM KUPITI BORAVIŠTE U NJEMAČKOJ U BIJEGU OD KORONE

Tekst: R. F.

Foto: GH Sonnenbichl/Royal Central

Kako javljaju europski mediji u svojim objavama od srijede, 25. ožujka 2020. svi su njemački hoteli zatvoreni zbog pandemije koronavirusom, osim jednog. Naime, tajlandski kralj Maha Vajiralongkorn i njegova pratnja, koju sačinjava 20 ženskih osoba i sluge, dobili su posebnu dozvolu boravka da se sklone u Grand Hotel Sonnenbichl, smještenim na obroncima Alpa u južnoj Njemačkoj u mondenom mjestu Garmisch-Partenkirchen.

Glasnogovornik južnonjemačkog okruga obrazložio je nesvakidašnju odluku hotela i lokalnih vlasti na način da smještaj kralja Tajlanda u navedenom hotelu predstavlja boravak homogene grupe bez fluktuacija s okolinom te da u hotelu osim njih nema drugih gostiju. Osim toga, u izjavi je navedeno kako 119 sluga tajlandskog kralja Mahe Vajiralongkorna nije moglo ostati u Njemačkoj zbog sumnji na zarazu koronavirusom te su odmah vraćeni zrakoplovom u Tajland.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon