JVP NOVA GRADIŠKA: OSUDA NAPADA NA VATROGASCA

Tekst: N. Francetić

Foto: JVP N. Gradiška

Prilikom gašenja požara kod Nove Gradiške 24. ožujka 2022. napadnut je pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška. Vatrogasca je bez povoda udario maloljetnik šakom u glavu i nanio mu posjekotinu, a ozlijeđeni vatrogasac je pregledan od strane tima Hitne medicinske pomoći i pušten na kućnu njegu.

Nažalost, ovo nije izoliran slučaj. Naime, u travnju 2020. godine svjedočili smo napadima na vatrogasce te namjernom oštećivanju vatrogasne opreme u naseljima Pribislavec u Međimurskoj županiji i Donje Vratno u Varaždinskoj županiji.

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) osuđuje bilo kakav napad na građane i pripadnike žurnih službi. Podsjećamo kako je vatrogasna djelatnost opasna s obzirom na ekstremne uvjete u kojima vatrogasci rade, a nedopustivo je da doživljavaju napade od pojedinaca o čijoj sigurnosti brinu. Pozivamo vatrogasce da i dalje nastave savjesno obavljati svoj posao, a sve napade na osobe ili opremu prijave nadležnim policijskim postajama a ozlijeđenom vatrogascu želimo što brži oporavak i povratak na dužnost.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon