JULIA ROBERTS S HRT-A OSVOJILA STRUKU I GLEDATELJE SREDIŠNJEG DNEVNIKA

Tekst: Panopticum

Foto: HRT/N.M.Z.

Čini se da je središnji Dnevnik HRT-a dobio novo lice na duže vrijeme. Prema komentarima gledatelja, kolega iz struke ali i šire javnosti, Nika Marjanović Zulim, nova voditeljica centralne informativne emisije javne televizije ostavila je dašak svježine i sasvim dobro vidljive profesionalnosti u prvoj emisiji Dnevnika HRT-a kojeg je vodila u petak, 27. siječnja 2022.

Za razliku od nekih svojih kolega poput Saše Kopljara s NOVA Tv kao istaknutog primjerka klasičnog televizijskog talking headsa ili brzometke s RTL-a Mojmire Pastorčić, javna televizija je odabirom nove voditeljice Nike Marjanović Zulim nametnula neki novi vizaualitet informativnog okvira emisije s ugodnijim ritmom emisije koja se u pravilu mora dobrih pola sata nositi s izmjenom velike količine vijesti i drugih medijskih sadržaja uz česta kraća studijska gostovanja.

Obzirom na izraženu samostalnost koju je u dosadašnjoj karijeri Nika Marjanović Zulim dokazala u svom radu u ostalim programima HRT-a gdje su posebno do izražaja došla njena besprijekorna vođenja nekih programa uživo u emisijama s dužim vremenskim intervalom za očekivati je da joj ta voditeljska sposobnost posluži za neke od budućih transformacija u središnjoj informativnoj emisiji gdje prvestveno mislimo na uklanjanje nepotrebnog barskog stolca i dodatnog tv-šanka s duplim voditeljem u čestim situacijama razgovora s nekim od gostiju Tv Dnevnika.

Također, moglo bi se zaključiti da je novoimenovana voditeljica središnjeg Dnevnika HRT-a imala dobrog mentora, ili više njih, čiji rezulati rada bi se mogli tek vidjeti u godinama koje slijede i to u formi neke od uredničkih pozicija.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon