JOUROVA I SCHNAS U BRUXELLESU SVEČANO OTVARAJU URED EUROPSKE NOVINSKE AGENCIJE

Tekst: Panopticum

Foto: EK

Zajednički projekt europskih novinskih agencija, European Newsroom – ENR  (Europska redakcija) bit će službeno pokrenut u utorak, 6. rujna 2022. u Bruxellesu u nazočnosti potpredsjednika EK Margaritisa Schnasa i Vere Jourove kao i drugih predstavnika Europske komisije te oko 200 gostiju iz svijeta politike, diplomacije i medija. Projekt ENR-a sufinancira Europska unija a inicijatori zajedničkog medijskog projekta smatraju da međunarodna mreža neovisnih novinskih agencija predstavlja važan dio  pouzdane prekogranične distribucije informacija u Europi.

Podsjetimo, ENR je pokrenut s ciljem promicanja suradnje i razmjene iskustava između dopisnika agencija koje sudjeluju u projektu. ENR objavljuje dva puta tjedno sažetke od nekoliko izabranih vijesti koje je svaka novinska agencija zemlje članice EU prethodno objavila. Svaka agencija radi sažetak na svom jeziku, a iz toga ENR napravi selekciju vijesti koja se prevodi na engleski, francuski i njemački. Jednom tjedno ENR objavljuje na engleskom vijest o prethodno dogovorenoj temi u čemu mogu sudjelovati sve agencije zemalja članica EU.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon