JOSIPOVIĆ IZJAVOM PRESLIKAO HRANIDBENI LANAC IZ ZAMPA NA HDZ?

Tekst: Panopticum

Foto: RTL

Bivši predsjednik Republike Ivo Josipović komentirao je u medijima aktualne politički sukob oko GUP-a, unutarstranačke izbore u HDZ-u i oštre izjave koje su od ponedjeljka, 10. veljače 2020.  mogle čuti od glavnih protukandidata HDZ-A, a osvrnuo se i na skoru inauguraciju izabranog predsjednika Zorana Milanovića.

Za Bandića je naveo da mu je važno da prođe GUP, a HDZ je napomenuo da je ustrašen tom suradnjom i imdižem koji iz nje proizlazi, te izjavio da će dugoročno njihova suradnja ovisiti o tome je li Bandić u stanju na državnoj razini prikupiti određeni broj mandata, kao što je na gradskoj.

Prva violina ZAMP-a osvrčući se na mogući raskol u HDZ-u navodi da trenutna situacija nikoga ne bi trebala čuditi jer je riječ o dvije stranke unutar jedne. Naime, kako navodi simfoničar ZAMP-a, HDZ do sada nikada nije rušio svoj hranidbeni lanac i prvi je put da ulazi u unutarnji sukob u kojem bi onaj na čelu mogao pasti. Nadalje navodi kako je to je do sada bez presedana, te ako se to nastavi, možda će sadašnji sukob biti početak transformacije HDZ-a iz pokreta u dvije stranke.

Josipović je sukobe unutar HDZ-a okarakterizirao kao sukobe interesne i ideološke prirode, no sve skupa, složio se, ide na ruku SDP-u, a Davora Bernardića, kaže, vidi kao budućeg premijera. Bilo kako bilo, sve navedeno možda bi i imalo uporišta da ne dolazi od osobe koja je punila medijske stupce aferom u ZAMP-u, a zbog čega je, uostalom, i izgubio predsjedničke izbore od KGK.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon