JOSIPA LISAC TURNEJOM OBILJEŽAVA 50 GODINA ALBUMA DNEVNIK JEDNE LJUBAVI

Tekst: Panopticum

Foto: Croatia Records

Hrvatska glazbenica Josipa Lisac obilježava 50 godina od izlaska albuma Dnevnik jedne ljubavi turnejom koja počinje koncertima u veljači ove godine, odnosno 17. veljače 2024. velikim koncertom u maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Uz pratnju benda, još jednom će podsjetiti na bogati glazbeni katalog s naglaskom na taj legendarni album prvijenac, ujedno i jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih albuma svih vremena na ovim prostorima.

Podsjetimo, Dnevnik jedne ljubavi prvi je album hrvatske pjevačice Josipe Lisac, koji je objavila diskografska kuća Jugoton 1973. godine. Karlo Metikoš i Ivica Krajač, autori glazbe i teksta, ugradili su u album posvetu Josipi Lisac u obliku akrostiha sastavljenog od prvih slova teksta svake pjesme i završnog slova teksta albuma. Dnevnik jedne ljubavi smatra se klasikom i jednim od najboljih konceptualnih albuma hrvatskog pop-rocka.

 

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon