JEZERA BIG GAME FISHING 2019.

Tekst: R. F.

Foto: ŠRDPR

Međunarodno ribolovno natjecanje “Big Game Fishing 2019.” održat će se od 4. do 7. rujna 2019. u Jezerima na otoku Murteru u organizaciji ŠRD Punta Rata. U proteklih 20 godina natjecanje se odvijalo zadnjeg tjedna u rujnu, međutim ove godine organizatori su odlučili dugogodišnji termin međunarodnog natjecanja lova na veliku ribu premjestiti na prvi vikend mjeseca rujna. Športsko – ribolovno društvo «Punta Rata» iz ribarskog mjesta Jezera osnovano je 1996. godine i značajan je kreator športskog ribolova na moru Republike Hrvatske.

Big game je ribolov u kojem se hvataju poveće ribe, najčešće plave tune ili sabljarke. Spomenuti vid ribolova odvija se s većeg broda na otvorenom moru i to na način da se panula ili hrani riba za ulov svježom srdelom ili nekom drugom plavom ribom a konačni rezultati ulova ovise o cijeloj sportsko – ribolovnoj ekipi.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon