JESU LI AUSTRALSKI ČEKOVI DOKAZ DA SE KRIMINAL ISPLATI?

Tekst: Panopticum

Foto: HINA

Prema medijskim napisima na Općinskom sudu u Splitu potvrđeno je da je bivši predsjednik Stjepan Mesić lagao o australskim čekovima, da nije predao čekove Zakladi za djecu Hrvatske ni bolnici u Gospiću. Naime, kako je vidljivo iz presude suda, Mesić nije predao dobivene čekove iz Australije ni bolnici u Gospiću pa ni Zakladi za djecu Hrvatske kao što je to ranijih godina tvrdio, a da pravosudni zaplet bude još dinamičniji ex predsjedniku Mesiću su problem u ovom sudskom procesu stvorili čak i njegovi svjedoci.

Da podsjetimo, na svečanoj večeri u Hrvatskom klubu u Sydneyju 1992. godine, predsjednik tog društva Nikola Grubišić dao je ček na 50 tisuća australskih dolara Stjepanu Mesiću. To je bio novac prikupljen u korist Hrvatskoga nacionalnog fonda koji je imao račun u Villachu u Austriji, na koji se slao sav novac prikupljen iz dijaspore. Međutim, taj novac tamo nikad nije došao – svjedočila je svojedobno Ina Vukić na suđenju o australskim uplatama bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću. Bilo kako bilo, a obzirom na protek vremena čini se da je u Hrvatskoj dalek put do istjerivanja pravde.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon