JEDINSTVENI ZAGREBAČKI MUZEJ GLJIVA

Tekst: R. F.

Foto: V. P.

Od svih muzeja u gradu Zagrebu, Muzej gljiva privlači veliku pozornost građana metropole, a i šire. Ako niste bili u njemu, svakako ga posjetite, jer na jednom mjestu možete vidjeti najviše izloženih liofiliziranih primjeraka gljiva u svijetu. Muzej gljiva nalazi se nedaleko od Trga bana Jelačića, točnije na adresi Splavnica 2 u Zagrebu.

Muzej gljiva posjeduje oko 1.600 različitih vrsta gljiva, kategoriziranih na jestive, nejestive i smrtonosne, zbog čega je jedini muzej na svijetu takvog tipa. Sve se to može zahvaliti profesoru Romanu Bošcu, hrvatskom ocu gljivarstva koji je cijeli svoj život posvetio gljivama, a i sam pronašao nekoliko novih vrsta, te stvorio jedinstveni muzej na svijetu.

Uredovni sati Muzeja gljiva su utorkom i četvrtkom od 13 do 19 sati, a srijedom, petkom i subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i ponedjeljkom muzej je zatvoren za posjetitelje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon