JE LI U VRUJI ZAPOČEO OPOZIV PREDSJEDNIKA REPUBLIKE?

Tekst: B. Dobrijević

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Čini se da bi opoziv predsjednika RH koji nije uspio pokrenuti Vladimir Šeks i vladajuća većina u Saboru mogao započeti s nekog drugog mjesta u Hrvatskoj. Naime, zbog bespravne gradnje na pomorskom dobru i državnom zemljištu u uvali Vruja između Piska i Brela u nedjelju, 4. srpnja 2021. je organizirano prosvjedno okupljanje pod umjetničkim nazivom naziva “Festival bespravne gradnje”.

Prosvjednici su tom prilikom digli glas protiv splitskog poduzetnika Stipe Latkovića kojeg prozivaju zbog “kontinuiranog prijateljstva” sa Stipom Mesićem, Ivom Josipovićem i Zoranom Milanovićem kojem je bio i donator u predsjedničkoj kampanji, a zbog čega, tvrde, dotični već 20 godina devastira mjesto uz obalu Jadrana. Posljednja u nizu devastacija je izgradnja ceste od turističkog objekta uz plažu do Jadranske magistrale. Stanovnici tvrde da, unatoč brojnim prijavama, rješenjima i zabranama, Latković i dalje gradi te se pitaju tko može zaustaviti betoniranje Vruje.

S nedjeljnog festivala betonizacije u Vruji, a koji su podržale brojne javne osobe, hrvatskoj javnosti, a i šire, poslan je proglas u kojem se zahtjeva hitan opoziv predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića uz prijedlog da mu se sudi budući izravno podržava devastatora. Osim toga,  prosvjednici su od državnih institucija zatražili vraćanje devastirane uvale Vruje u prvotno stanje.

 

Ova web-stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time možete slagati, ali možete odbiti ako želite. Slažem se Opširnije...

Left Menu Icon